Cumhuriyet Ortaokulu

Vizyon: Tarihi yapısı içinde barındırdığı bilgi birikimi ve deneyimi ile geçmişe sahip çıkan, yaptığı doğru işlerle önder ve örnek olan, bilgi ve teknoloji kullanımında sınırsız , kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunacak bireyler yetiştiren, sosyal , kültürel ve sportif faaliyet denilince akla gelen, çevrede aranılan ve istenilen bir ortaokul olmak.

Misyon: 1- Okulumuz için belirlenen eğitim öğretim programını çevreyi de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, 2- Eğitimin yanında sosyal ve kültürel yönlerden çocuklarımızı en üst noktaya çıkartmak ve bunun için ortam sağlamak. 3- Çağın gerektirdiği bilimsel düşünceye uygun Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmek. 4- Kendi kendine yetebilen, problem çözebilen, yeniliklere açık, bilgiye erişimde katılımcı aktif ve pratik, kullanımda ise paylaşımcı öğrenciler yetiştirmek. 5- Bütün insanlığı sevgi ile kucaklayabilecek hoşgörüye sahip, huzur ve güvenin teminatı örnek bir dünya insanı yetiştirmek.

Başarılar:

Saatler: 08.40-15.35